Capellades celebra Sant Joan

Dimarts, 25 de juny de 2024

Aquesta revetlla va començar una mica del revés, amb uns incívics encenent la foguera la nit abans.

La bona resposta dels veïns, que ràpidament es van mobilitzar per portar més material, va permetre que al vespre es pogués fer la foguera tal com estava inicialment previst.

A la tarda un bon nombre de ciclistes i de cotxes es van concentrar per anar a Igualada un any més a recollir la Flama del Canigó, que va ser rebuda a l’esplanada del Capelló pels Bastoners i els Dimonis petits. També com és habitual es va llegir el manifest.

L’acció aquest any va continuar al pati de La Lliga on va continuar la festa amb el sopar i el ball amb Toni Lomas i els seus “Guateques”.

Així es va poder viure i celebrar a Capellades la revetlla de Sant Joan i la seva foguera. El dijous abans el sociòleg capelladí Jordi Castellví, havia explicat a La Lliga com precisament des de Capellades l’any 1906 s’havia impulsat la proposta de les “fogueres patriòtiques”, que havien tingut ressò per tot el país.

Aquest proper dijous encara es podrà conèixer més informació sobre aquesta diada gràcies a la presentació que es farà del llibre “La Nit de Sant Joan”, a les 7 de la tarda al Teatre La Lliga, amb el folklorista Amadeu Carbó.

Darrera actualització: 25.06.2024 | 11:33